Arbūzo, meliono, agurkų ir fetos salotos

Greitos, gaivios ir spalvingos salotos – tobulas užkandis karštai vasaros dienai. Vos keli ingredientai, o skonis – saldus, sūrus ir gaivus viename kąsnyje.

Voveraičių padažas su grietinėle

Porcijos

2

Paruošimo laikas

10

min
Kalorijos porcijai

230

kcal

Jums reikės

  • 300g arbūzo

  • 300g meliono

  • 150g fetos sūrio

  • Pusės ilgojo agurko arba poros trumpų

  • Žiupsnelis džiovinto baziliko

  • Šlakelis alyvuogių aliejaus

Gaminame

  • Agurką, melioną ir arbūzą supjaustome kelių centimetrų dydžio vienodais kubeliais.
  • Feta sūrį supjaustome tokio pat dydžio gabaliukais, kad viskas atrodytų tolygiai.
  • Sudėliojame ingredientus į lėkštę – galima daryti eiles, kaip nuotraukoje arba tiesiog viską sumaišyti.
  • Apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome džiovintu baziliku ar kitais mėgstamais prieskoniais ir patiekiame.

Patarimai

  • Arbūzą, melioną ir agurką prieš pjaustydami palaikykite šaldytuve – tuomet salotos bus dar gaivesnės ir maloniai vėsios.

Ar patiko šis patiekalas?

Atsiliepimų dar nėra.

Avatar photo
Laurynas

Maisto gaminimas - ne tik kasdienis ritualas, bet ir būdas kurti prisiminimus, dalintis idėjomis ir parodyti meilę artimiesiems. Tikiu, kad gaminti gali kiekvienas – tereikia šiek tiek įkvėpimo ir noro eksperimentuoti virtuvėje. Kviečiu kartu atrasti naujus skonius ir mėgautis naminiu maistu!