Šis receptas puikiai tinka sekmadienio pusryčiams ar vėlyviems brunch’ams. Traškus bulvinis pagrindas, švelni lašiša ir kreminis sūrelis – derinys, kuris visada pavyksta ir atrodo lyg iš kavinės meniu.
Tarkuotų bulvių paplotėliai keptuvėje su lašiša ir sūreliu
2
30
min480
kcalJums reikės
8 vidutinio dydžio bulvių
2 šaukštų sviesto arba aliejaus kepimui
100 g lašišos (rūkytos arba lengvai sūdytos)
100 g Robiola Nonno Nanni sūrelio (arba kito kreminio sūrio, pvz., „Philadelphia“)
Bulvių prieskonių pagal skonį
Druskos, maltų pipirų pagal skonį
Gaminame
- Nulupkite ir sutarkuokite bulves burokine tarka.
- Pabarstykite druska, gerai išminkykite dubenyje ir palikite 5 minutėms. Tuomet per marlę arba rankomis nuspauskite, kad išbėgtų kuo daugiau vandens
- Įmaišykite bulvių prieskonių, šiek tiek druskos ir pipirų
- Keptuvę įkaitinkite vidutinėje kaitroje, įdėkite šaukštą sviesto ar aliejaus
- Dėkite sutarkuotas bulves į keptuvę ir mentele ar šaukštu passpauskite, kad susiformuotų vientisas, plokščias pagrindas.
- Kepkite apie 7 minutes, kol apačia gražiai parus. Atsargiai apverskite (galite padėti dangčiu ar lėkšte) ir kepkite dar 7 minutes.

- Kai pagrindas traškus ir auksinis, padalinkite į 4 dalis mentele.
- Dedame į lėkštes ir ant kiekvieno gabalėlio tepame sūrelio ir ant jo juostelėmis pjaustytą lašišą.

Patarimai
- Jei norite dar traškesnio rezultato – paskutines kelias minutes pabaikite kepti orkaitėje, grilio funkcijoje, tik būtina naudoti orkaitei pritaikytą keptuvę.
Ar patiko šis patiekalas?
Atsiliepimų dar nėra.






