Tarkuotų bulvių paplotėliai keptuvėje su lašiša ir sūreliu

Šis receptas puikiai tinka sekmadienio pusryčiams ar vėlyviems brunch’ams. Traškus bulvinis pagrindas, švelni lašiša ir kreminis sūrelis – derinys, kuris visada pavyksta ir atrodo lyg iš kavinės meniu.

Tarkuotų bulvių paplotėliai keptuvėje su lašiša ir sūreliu

Porcijos

2

Paruošimo laikas

30

min
Kalorijos porcijai

480

kcal

Jums reikės

  • 8 vidutinio dydžio bulvių

  • 2 šaukštų sviesto arba aliejaus kepimui

  • 100 g lašišos (rūkytos arba lengvai sūdytos)

  • 100 g Robiola Nonno Nanni sūrelio (arba kito kreminio sūrio, pvz., „Philadelphia“)

  • Bulvių prieskonių pagal skonį

  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį

Gaminame

  • Nulupkite ir sutarkuokite bulves burokine tarka.
  • Pabarstykite druska, gerai išminkykite dubenyje ir palikite 5 minutėms. Tuomet per marlę arba rankomis nuspauskite, kad išbėgtų kuo daugiau vandens
  • Įmaišykite bulvių prieskonių, šiek tiek druskos ir pipirų
  • Keptuvę įkaitinkite vidutinėje kaitroje, įdėkite šaukštą sviesto ar aliejaus
  • Dėkite sutarkuotas bulves į keptuvę ir mentele ar šaukštu passpauskite, kad susiformuotų vientisas, plokščias pagrindas.
  • Kepkite apie 7 minutes, kol apačia gražiai parus. Atsargiai apverskite (galite padėti dangčiu ar lėkšte) ir kepkite dar 7 minutes.
  • Kai pagrindas traškus ir auksinis, padalinkite į 4 dalis mentele.
  • Dedame į lėkštes ir ant kiekvieno gabalėlio tepame sūrelio ir ant jo juostelėmis pjaustytą lašišą.

Patarimai

  • Jei norite dar traškesnio rezultato – paskutines kelias minutes pabaikite kepti orkaitėje, grilio funkcijoje, tik būtina naudoti orkaitei pritaikytą keptuvę.

Ar patiko šis patiekalas?

Atsiliepimų dar nėra.

Avatar photo
Laurynas

Maisto gaminimas - ne tik kasdienis ritualas, bet ir būdas kurti prisiminimus, dalintis idėjomis ir parodyti meilę artimiesiems. Tikiu, kad gaminti gali kiekvienas – tereikia šiek tiek įkvėpimo ir noro eksperimentuoti virtuvėje. Kviečiu kartu atrasti naujus skonius ir mėgautis naminiu maistu!