Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrele

Puikus, lengvas ir greitas užkandis, kuris visada pavyksta. Per valandą (su kepimu!) iš dviejų skardų galima išsikepti net apie 80 mažų bandelių – puikiai tinka vakarėliams, piknikams ar filmų vakarui. Šis receptas skirtas vienai skardai, bet drąsiai galite dauginti porcijas.

Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrele

Porcijos

8

Paruošimo laikas

40

min
Kalorijos porcijai

300

kcal

~40 bandelių jums reikės

  • 1-2 pakelių šaldytos sluoksniuotos tešlos (tinka tiek su mielėmis, tiek be jų)

  • 2 pakelių Biovela Vaikų dešrelių (arba bet kokių pieniškų dešrelių)

  • 1 kiaušinio aptepimui

  • Saujelės sezamo sėklų

  • Žiupsnelio druskos

Gaminame

  • Sluoksniuotą tešlą paliekame kambario temperatūroje apie 10 minučių, kad suminkštėtų.
  • Supjaustome tešlą maždaug 1 cm pločio juostelėmis.
  • Dešreles apvyniojame tešlos juostelėmis tešlą tempiant (tešla turėtų išsitempti dvigubai) – geriau, kad tešlos kraštai šiek tiek persidengtų.
  • Sudedame bandeles ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Pabarstome sezamo sėklomis, šiek tiek druskos.
  • Kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol bandelės gražiai paruduoja ir tampa auksinės spalvos.
  • Ištraukiame, leidžiame šiek tiek atvėsti ir patiekiame šiltas.

Patarimai

  • Kai kurias bandeles galima aptepti aštriu padažu ar pabarstyti aitriųjų pipirų milteliais – bus pikantiškiau.
  • Dešreles galite vynioti įvairiomis formomis: įstrižai, sraigteliais ar net mažais „širdelės“ ritinėliais – visi variantai atrodo žaismingai!

Ar patiko šis patiekalas?

Atsiliepimų dar nėra.

Avatar photo
Laurynas

Maisto gaminimas - ne tik kasdienis ritualas, bet ir būdas kurti prisiminimus, dalintis idėjomis ir parodyti meilę artimiesiems. Tikiu, kad gaminti gali kiekvienas – tereikia šiek tiek įkvėpimo ir noro eksperimentuoti virtuvėje. Kviečiu kartu atrasti naujus skonius ir mėgautis naminiu maistu!