Kai prasideda voveraičių sezonas, šis kreminis padažas tampa vienu mano mėgstamiausių būdų pasimėgauti miško gėrybėmis. Tinka prie bulvių, makaronų ar keptos mėsos – paprastas, bet labai aromatingas patiekalas, kuris kvepia mišku ir namų šiluma.
Voveraičių padažas su grietinėle
4
20
min505
kcalJums reikės
300-500g. šviežių voveraičių
100g. sviesto
200 g šaltai rūkytos šoninės (nebūtina)
1 didesnio svogūno (nebūtina)
50g. mėlynojo pelėsinio sūrio (nebūtina, bet suteikia gilumo)
Saujelė šviežių krapų
Druska – pagal skonį
Gaminame
- Voveraites kruopščiai nuvalykite ir nuplaukite po šaltu vandeniu, kad neliktų smėlio ar lapų.

- Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite 2-3 minutes, kol suminkštės.
- Suberkite smulkiai pjaustytą šoninę ir kepkite dar keletą minučių, kol lengvai apskrus.
- Sudėkite grybus į keptuvę, išmaišykite ir kepkite ant vidutinės kaitros apie 10 minučių, kol išgaruos išsiskyręs skystis.
- Dedame grietinėlę, pelėsinį sūrį ir uždengus patroškiname apie 10 minučių, kol padažas sutirštės.
- Pabarstykite smulkintais krapais, pagardinkite druska ir iškart patiekite.
Patarimai
- Jei norite dar turtingesnio skonio – dalį sviesto galite pakeisti alyvuogių aliejumi, o grietinėlę papildyti trupučiu baltojo vyno.
Ar patiko šis patiekalas?
Atsiliepimų dar nėra.






