Pieniška šviežių kopūstų sriuba

Kai norisi kažko lengvo, švelnaus ir jaukaus – ši pieniška šviežių kopūstų sriuba visada išgelbėja. Vaikystėje ją valgydavau labai dažnai – primena vasaros kvapus, kai kopūstai dar traškūs, o skonis toks švelnus, kad puikiai tinka vaikams ar po lengvos dienos vakarienei.

Pieniška šviežių kopūstų sriuba

Porcijos

4

Paruošimo laikas

30

min
Kalorijos porcijai

130

kcal

Jums reikės

  • Pusės nedidelio šviežio kopūsto

  • 2–3 bulvių

  • 2–3 morkų

  • 1 stiklinės šviežių žirnelių (tinka ir šaldyti)

  • 2 l vandens

  • 1 stiklinės pieno

  • 1 šaukšto sviesto (nebūtina)

  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminame

  • Nulupkite ir supjaustykite bulves bei morkas (arba morkas sutarkuokite).
  • Į puodą supilkite apie 2 l vandens ir užvirkite, sudėkite bulves ir morkas. Virkite 10-15 minučių, kol daržovės suminkštės.
  • Smulkiai supjaustykite šviežią kopūstą ir sudėkite į sriubą. Virkite dar apie 5 minutes.
  • Sudėkite žirnelius, druską, pipirus ir sviestą ir dar keletą minučių pavirkite.
  • Supilkite pieną, leiskite beveik užvirti.
  • Patiekiant galima pabarstyti petražolėmis ar krapais.

Patarimai

  • Norėdami sodresnio skonio, galite dalį vandens pakeisti daržovių sultiniu arba įdėti sultinio kubelį.

Ar patiko šis patiekalas?

Atsiliepimų dar nėra.

Avatar photo
Laurynas

Maisto gaminimas - ne tik kasdienis ritualas, bet ir būdas kurti prisiminimus, dalintis idėjomis ir parodyti meilę artimiesiems. Tikiu, kad gaminti gali kiekvienas – tereikia šiek tiek įkvėpimo ir noro eksperimentuoti virtuvėje. Kviečiu kartu atrasti naujus skonius ir mėgautis naminiu maistu!