Visada mėgau paprastus, bet labai kvapnius pusryčius, o omletas su shiitake grybais man yra vienas iš tų patiekalų, kuriuos galiu gaminti visada. Jis sotus, žemiško skonio ir puikiai tinka, kai norisi kažko šilto bei jaukaus.
Greitas Shiitake grybų omletas
Porcijos
2
Paruošimo laikas
15
minKalorijos porcijai
227
kcalJums reikės
300 g shiitake grybų (arba kitokių mėgstamų)
4 kiaušinių
Druskos, pipirų pagal skonį
Sviesto kepimui (arba aliejaus)
Korėjietiškų marinuotų agurkėlių arba kito mėgstamo garnyro
Gaminame
- Auginu grybus namuose ir labai smagu juos panaudoti šviežius tiesiai iš dėžutės (beje, grybų auginimą lengvai galima išbandyti ir su rinkiniais iš Grybuauginimas.lt).

- Nuplauname ir supjaustome grybus plonais griežinėliais.

- Ant vidutinės kaitros ištirpiname šiek tiek sviesto ir pakepiname grybus, kol jie taps rusvi ir lengvai apskrudę (apie 5–7 min).

- Kiaušinius lengvai išplakame dubenėlyje, pagardiname druska bei pipirais ir pilame į keptuvę.

- Uždengiame dangčiu ir kepame apie 5 minutes.
- Iškepusį omletą tiekiame su korėjietiškais marinuotais agurkėliais arba kitu jūsų mėgstamu priedu.
Patarimas
- Neperkraukite keptuvės grybais. Jei jų bus per daug, jie neapskrus, o išleis daug vandens ir omletas taps vandeningas.
Ar patiko šis patiekalas?
Atsiliepimų dar nėra.






