Voveraičių padažas su grietinėle

Kai prasideda voveraičių sezonas, šis kreminis padažas tampa vienu mano mėgstamiausių būdų pasimėgauti miško gėrybėmis. Tinka prie bulvių, makaronų ar keptos mėsos – paprastas, bet labai aromatingas patiekalas, kuris kvepia mišku ir namų šiluma.

Voveraičių padažas su grietinėle

Porcijos

4

Paruošimo laikas

20

min
Kalorijos porcijai

505

kcal

Jums reikės

  • 300-500g. šviežių voveraičių

  • 100g. sviesto

  • 200 g šaltai rūkytos šoninės (nebūtina)

  • 1 didesnio svogūno (nebūtina)

  • 50g. mėlynojo pelėsinio sūrio (nebūtina, bet suteikia gilumo)

  • Saujelė šviežių krapų

  • Druska – pagal skonį

Gaminame

  • Voveraites kruopščiai nuvalykite ir nuplaukite po šaltu vandeniu, kad neliktų smėlio ar lapų.
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite 2-3 minutes, kol suminkštės.
  • Suberkite smulkiai pjaustytą šoninę ir kepkite dar keletą minučių, kol lengvai apskrus.
  • Sudėkite grybus į keptuvę, išmaišykite ir kepkite ant vidutinės kaitros apie 10 minučių, kol išgaruos išsiskyręs skystis.
  • Dedame grietinėlę, pelėsinį sūrį ir uždengus patroškiname apie 10 minučių, kol padažas sutirštės.
  • Pabarstykite smulkintais krapais, pagardinkite druska ir iškart patiekite.

Patarimai

  • Jei norite dar turtingesnio skonio – dalį sviesto galite pakeisti alyvuogių aliejumi, o grietinėlę papildyti trupučiu baltojo vyno.

Ar patiko šis patiekalas?

Atsiliepimų dar nėra.

Avatar photo
Laurynas

Maisto gaminimas - ne tik kasdienis ritualas, bet ir būdas kurti prisiminimus, dalintis idėjomis ir parodyti meilę artimiesiems. Tikiu, kad gaminti gali kiekvienas – tereikia šiek tiek įkvėpimo ir noro eksperimentuoti virtuvėje. Kviečiu kartu atrasti naujus skonius ir mėgautis naminiu maistu!